Προσφερόμενες Υπηρεσίες

Συμβουλευτική - Ψυχολογική Υποστήριξη

Οι υπηρεσίες του ψυχολόγου παρέχονται μέσα από προγραμματισμένες συνεδρίες διάρκειας 50 περίπου λεπτών. Οι συνεδρίες είναι συναντήσεις που διεξάγονται τακτικά και στις οποίες  εξερευνώνται όσα απασχολούν το άτομο που χρειάζεται υποστήριξη. 


Οι υπηρεσίες υποστήριξης που παρέχονται σχετίζονται με:

  • θέματα σχέσεων,  άγχους, διαχείρισης κρίσεων και συγκρούσεων
  • δυσκολίες διατροφής και αυτοεικόνας (παχυσαρκία, συναισθηματική υπερφαγία, ανορεξία, βουλιμία)
  • θέματα αγωγής παιδιών και παροχή οικογενειακής συμβουλευτικής
  • αυτογνωσία (γνωριμία και ενδοσκόπηση σε θέματα σώματος, συναισθημάτων, επαγγέλματος, οικογενειακής κατάστασης, εξωτερικής εμφάνισης, αυτοεκτίμησης, ικανοτήτων-δεξιοτήτων, ενδιαφερόντων, διατροφής, άγχους).
  • αντιμετώπιση ιατρικών θεμάτων
  • Προώθηση και διατήρηση συμπεριφορών που αποδεδειγμένα κάνουν καλό στην υγεία του ατόμου ή αντίστοιχα την προσπάθεια διακοπής αρνητικών συμπεριφορών που κάνουν κακό στην υγεία, που οδηγούν σε χρόνιες παθήσεις (διαχείριση συναισθημάτων όπως άγχος, θυμό, θλίψη, απώλεια βάρους, αύξηση της άσκησης, διακοπή καπνίσματος, χρήσης αλκοόλ ή ουσιών, κλπ)
  • Αξιολόγηση και αντιμετώπιση ψυχοκοινωνικών παραγόντων στην αιτιοπαθολογία ιατρικών νοσημάτων (π.χ παχυσαρκία, κακοήθεια, καρδιοπάθεια, διαβήτης, νευρολογικά, γαστροεντερικά κλπ).
  • Αντιμετώπιση των ψυχοκοινωνικών επιπτώσεων που δημιουργεί μια ασθένεια (πχ. κατάθλιψη, αγχώδεις διαταραχές, οικογενειακά προβλήματα κτλ.
Ομοιοπαθητική

Η Ομοιοπαθητική μια είναι θεραπευτική μέθοδος που ασκείται με φάρμακα τα οποία προέρχονται από φυσικές ουσίες του περιβάλλοντος. Η Ομοιοπαθητική ενισχύει τους μηχανισμούς ανάρρωσης που λειτουργούν σε κάθε οργανισμό (αλλά που ως τότε ήταν ανεπαρκείς κάνοντας την ασθένεια να παρατείνεται). Η Ομοιοπαθητική ισχυροποιεί αυτούς τους μηχανισμούς, τους κάνει επαρκείς πλέον και ικανούς να σταματήσουν την παράταση της ασθένειας και να επιφέρουν την ίαση

Διάρκεια της Ομοιοπαθητικής: Σε μια οξεία πάθηση τα αποτελέσματα είναι άμεσα και η θεραπεία διαρκεί πολύ λίγο. Στις μακροχρόνιες παθήσεις όμως, ο συνολικός χρόνος της θεραπείας ποικίλλει ανάλογα με τη γενική κατάσταση του οργανισμού, τα έτη και τη βαρύτητα του προβλήματος, την ύπαρξη και άλλων παθήσεων, τη χρήση και άλλων φαρμάκων, κλπ. Έτσι, για την ίδια πάθηση, ένας ασθενής μπορεί να παρουσιάσει σημαντική βελτίωση από τον πρώτο μήνα της θεραπείας του, ενώ άλλος ασθενής να χρειαστεί 5 μήνες για να έχει το ίδιο αποτέλεσμα, λόγω διαφορών στους παραπάνω παράγοντες.Su Jok, Κορεάτικος Βελονισμός

Είναι βελονισμός, ο οποίος γίνεται με τελείως διαφορετικού τύπου, πολύ μικρές βελονίτσες και σε σημεία όχι στο σώμα, αλλά στα δάχτυλα. Σύμφωνα με την Κορεάτικη φιλοσοφία όλα τα ανθρώπινα όργανα βρίσκονται σε μικροσκοπική αναλογία στα δάχτυλα των χεριών. Διάρκεια της θεραπευτικής συνεδρίας 30 λεπτά.